Talkoopisteet

Mitä ovat talkoopisteet?

Lippukunnallamme on käytössä nk. talkoopisteitä, joilla voi kattaa retki- ja leirimaksuja. Toisin sanoen lippukunta maksaa talkoopisteinä erilaisia avustuksia. Talkoopisteitä voi kerätä tekemällä talkootyötä erilaisissa tehtävissä. Yhden talkoopisteen arvo vuonna 2019 on 5€ ja ne ovat voimassa vuoden 2020 loppuun asti. Pisteitä ansaitsee pääasiassa säännöllä yksi talkoopiste/tapahtuma/henkilö. Pisteet ovat henkilökohtaisia ja niitä ei voi tienata toisille (poislukien huoltajat, jotka voivat kerätä pisteitä omille lapsilleen.)

Miten se käytännössä toimii?

Tommi Talkoolainen on partiolainen ja haluaa lähteä suurleirille. Leirin hinta on 100€/osallistuja. Tommi päättää tehdä talkoita, jotta leirimaksun omavastuu jäisi pienemmäksi. Tommi osallistuu narikkavuoroon ja tienaa yhden pisteen. Tommi innostuu narikan hoitamisesta niin, että hän ottaa seuraavalla kerralla isänsä ja äitinsä mukaan ja menee tekemään toisen narikkavuoron. Koska perheenjäseniä oli mukana kolme, tienaavat he vuoron päätyttyä yhteensä kolme talkoopistettä. Nyt Tommi Talkoolaisen pistetilillä on 4 talkoopistettä, eli yhteensä 20€, joka vähennetään leirimaksusta. Suurleirin omavastuu on nyt siis 80€ ja lippukunta maksaa 20€ eli kerättyjen pisteiden verran. Mikäli äiti tai isä olisivat partiossa, voisivat he tienata omat pisteensä omille tileilleen.

Mistä pisteitä tienaa?

Talkoopisteitä voit ansaita tänä vuonna seuraavista talkoista: teatterin narikat sekä Klemelän yövartiointi. Jokaisesta tehdystä talkoovuorosta tienaa yhden talkoopisteen ja Klemelän yövartioinnista tienaa neljä pistettä. Talkoista tulee lisätietoa tarkemmin lähempänä ajankohtaa.