Pukeutumisohje

Yleistä

Toisinaan ilmenee epäselvyyksiä siitä, milloin mitäkin partioasustetta käytetään. Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että partiohuivia käytetään aina, kun ollaan mukana partiotoiminnassa. Koko partioasu tulee pukea ylle kaikissa virallisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa, kuten lupauksenantotilaisuudessa ja paraatissa.

Forssassa pidämme ohjeena, että myös seikkailijat voivat halutessaan pitää sudenpentujen college-paitaa, mutta sitä vanhemmat partiolaiset käyttävät virallista partioasua.

Ikäkausien kuvalliset merkkiohjeet saat painamalla oikeaa ikäkauden nimeä.

Sudenpennut

Seikkailijat

Tarpojat

Samoajat

Vaeltajat

Aikuiset

Yleiset hihamerkit

Forssassa ei ole käytössä lippukunnan hihamerkkiä, eli LPK-tunnusta, eikä aluetunnusta, joten merkit voi ommella lähelle toisiaan kuvassa näkyvällä tavalla.

Paraatipukeutuminen

Paraatiin puetaan päälle partiopaita, jalkaan laitetaan tummat housut tai tummansininen puolihame.

Kaulaan laitetaan partiohuivi. Partiohuivista poistetaan kaikki ylimääräiset merkit ja koristeet lukuun ottamatta partionjohtajien osmonsolmua ja lippukunnan huivimerkkiä. Huivi rullataan kauniisti huivimerkin yläkulmaan asti ja solmitaan siistillä merimiessolmulla.

Partioasun kanssa käytetään tummansinisiä tai mustia kenkiä. Paraatiin kannattaa valita kengät, joilla on mukava kävellä ja jotka pysyvät hyvin jalassa. Nauhalliset kengät kannattaa solmia hyvin, etteivät nauhat pääse aukeamaan kesken marssin.

Partioasuun voi hankkia myös partiovyön. Lippukunta ei velvoita käyttämään päähineitä, kuten väiskiä tai barettia. Lisäksi Tarpojat ja sitä vanhemmat partiolaiset voivat hankkia itselleen pillinarun ja pillin. Pilliä pidetään narun päässä vasemmassa taskussa.

Kuva: Samuel Honkala