Lippukunta

Forssan Tornitulet ja Tornihaukat (FoTo) on vuonna 2004 perustettu yhteislippukunta. Toimintahistoriaa löytyy kuitenkin jo vuodesta 1955, sillä lippukunnat toimivat aluksi erillään tyttö- ja poikalippukuntina. Nykyinen nimi on yhdistelmä lippukuntien alkuperäisistä nimistä. Lippukunta vietti 60-vuotisjuhliaan vuoden 2015 syksyllä samalla ottaen käyttöön uuden lipun sekä huivimerkin. Huivin värit ovat harmaa ja musta, kun taas lipun värit sininen ja valkoinen.

Nykyään järjestämme monipuolista toimintaa valtakunnallisen partio-ohjelman pohjalta sekä olemme vuosittain mukana lukuisissa yleisötapahtumissa. Toiminnassamme on mukana kaiken ikäisiä partiolaisia, joten sinäkin löydät varmasti oman paikkasi lippukunnassamme. Olemme edelleen kehittyvä lippukunta, joka pyrkii sopeutumaan aikaansa ja toteuttamaan laadukasta partiotyötä muuttuvassa ympäristössä. Tämänhetkinen jäsenmäärä on n. 100 jäsentä, joista aktiivisesti mukana on reilut 60 lasta ja aikuista.

FoTon historia
Partiotoiminta alkoi Suomessa 1910. Partiolaisten lukumäärä Suomessa alkoi 1950-luvulla nousta voimakkaasti. Poikalippukunta Forssan Tornihaukat perustettiin 1955. Tyttölippukunta Forssan Tornitulet perustettiin hieman myöhemmin. Forssalainen partiotoiminta on ollut mukana suurimman osan partioliikkeen yli 100 -vuotiaasta historiasta.  Ennen 80-lukua toiminnassa oli 1-2 parvea. Yhteislippukunta Forssan Tornitulien ja Tornihaukkojen perustamisvuosi on 1995.


Kirjoittanut tarpojavartio Sammakot 2022