Joulukampanjaohje 2022

MISTÄ ON KYSE?

Lippukuntamme hankkii varoja myymällä partiolaisten adventtikalentereita ja joulukortteja. Tavoitteenamme on hankkia varoja, joiden turvin voimme mm. pitää leirien ja retkien hinnan kohtuullisena kaikille myös ensi vuonna. 

Partiolainen on adventtikalenterin paras myyjä. Pyydämme teitä osallistumaan yhteiseen varainhankintaan ja sitoutumaan tietyn määrän myyntiin ottamiseen yhteisen hyvän vuoksi. Tuotteita voi myydä ystäville, tutuille, sukulaisille ja vaikkapa ovelta ovelle. Myös vanhemmat voivat myydä tuotteita esim. työpaikoilla.  

Vaikka adventtikalenterien myynti yhteisen hyvän eteen opettaa partiolaisille tärkeitä taitoja, voi itse myyntitilanne olla jännittävä varsinkin ensimmäisillä kerroilla. Olisikin hienoa, jos löytäisitte aikaa pieneen myyntiharjoitteluun partiolaisenne kanssa ennen varsinaista koitosta. Voisiko partiolaisenne tulla harjoittelemaan kalenterien myyntiä esimerkiksi jommankumman vanhemman työpaikalle tai tuoda sinne adventtikalenterin mainosjulisteen? 

Partiolaisten adventtikalenteri myynnillä on pitkät ja ansiokkaat perinteet: adventtikalentereita on myyty vuodesta 1947 lähtien ja tänä vuonna vietetäänkin kampanjan 75-vuotisjuhlaa. Kalenterin tuotto menee kokonaisuudessaan partiotoiminnan tukemiseen. Kalenterin myyntihinta on 10 €, josta lippukuntamme saa 4,50 €. Tänä vuonna kalenterin on kuvittanut Ninka Reittu.

MITEN MYYJÄ HYÖTYY KAMPANJASTA?

Kahdentoista kalenterin myynnistä saa palkkioksi tonttumerkin, yli 50 kalenterista hopeisen tonttumerkin ja yli 100 kalenterista kultaisen tonttumerkin. Nämä merkit voi ommella suoritusmerkkien sekaan partiopaidan hihaan. Lisäksi 20 kalenteria myyneet saavat metallisen juomapullon. Vielä näidenkin lisäksi lippukunta haluaa kannustaa jäseniään tarjoamalla elokuvalipun Biokaareen jokaisesta myydystä 25 tuotteesta.

MYYTÄVÄT TUOTTEET

Adventtikalenteri on hinnaltaan 10€. Lippukunnan osuus myydystä kalenterista on 4,5€, piirille menee 2,85€ ja keskusjärjestölle 2,65€. Kalenterin mukana tulee joulupakettitarroja. Kalenterin on kuvittanut Ninka Reittu. Suomalainen avainlipputuote.

Joulukortit ovat hinnaltaan 5€/pkt. Yhdessä paketissa on kuusi Mauri Kunnaksen kuvittamaa joulukorttia. Lippukunnan osuus myydystä paketista on 1,5€. Suomalainen avainlipputuote. 

HUOM! Joulukortit ovat tänä vuonna viimeistä kertaa mukana joulukampanjassa, eikä niiden myynti kerrytä saldoa piiritason palkintoihin. Joulukorttimyynti kerryttää kuitenkin saldoa lippukunnan tarjoamaan palkkioon (elokuvalippu / 25 myytyä tuotetta).

MISTÄ/MITEN TUOTTEITA SAA MYYNTIIN?

Adventtikalentereita ja joulukortteja saa noutaa partiokololta 24.10. alkaen ryhmien koloiltojen päätteeksi ryhmänjohtajalta, sekä muina aikoina sovittaessa. Muina aikoina tapahtuva nouto tulee sopia aina Siirin kanssa. Tuotteita saa ottaa myyntiin vain huoltajien kanssa tai huoltajan allekirjoittamalla lupalapulla, jolloin vastuu myyntiin otetuista tuotteista ja niiden tilittämisestä siirtyy lapsen huoltajille.

VUODEN 2022 MYYNTISTRATEGIA

Jokainen partiolainen saa ensimmäisenä lähtökohtaisesti 12 kalenteria myyntiin, joiden myyminen oikeuttaa tonttumerkin saamiseen. Kalentereita saa ottaa kerralla enemmänkin, mutta otathan niitä vain sen verran kun ajattelet myyväsi, jotta tuotteita riittää kaikille. Tämän lisäksi myyntiin saa ottaa haluamansa määrän joulukortteja. Tuotteita saa noutaa lisää koloiltojen yhteydessä.

Myyntipuheessa myymme mahdollisuutta partiotoiminnan tukemiseen 10 eurolla, emme 10€:n arvoista “pahvikorttia”. Tällöin asiakas todennäköisimmin tukee yhteiskunnallisesti merkittävää toimintaa kalenterin avulla, ei niinkään siitä saatavan aineellisen hyödyn vuoksi. Kyse on siis mielikuvamyynnistä, joka opetetaan myyjille oman ikätason ja ymmärryksen mukaan. Paras myyntipuhe onkin kysymys: “haluaisitko tukea partiotoimintaa?” Myös tasarahakauppa on helppoa, esimerkiksi kalenteri ja kaksi nippua korttia 20€:lla. Kannattaa siis tarjota useampaa tuotetta kerralla.

Mikäli ilmenee jokin erityinen syy, jonka vuoksi perhe ei saa myytyä yllämainittua kahtatoista tuotetta*, voi asiasta neuvotella kampanjapäällikön kanssa. Syy voi olla esimerkiksi useampi lapsi/perhe tai perheen lomamatkan ajoittuminen kampanja-ajalle. Toivottavaa kuitenkin on, että jokainen lapsi saisi myytyä ainakin tämän kiintiömäärän. 

*Tällaisessa tapauksessa palauta tämä myyntikiintiö mahdollisimman pian takaisin Siirille, viimeistään kuitenkin 21.11. 

Joulutuotteiden myynti on vapaaehtoista, mutta kannustamme kaikkia kokeilemaan rohkeasti omia myyntitaitojaan!

TÄRKEÄT PÄIVÄMÄÄRÄT

Markettimyynti Citymarketin käytävällä lauantaina 12.11. klo 10-14. Avoin tempaus kaikille ryhmille.

Markettimyynti Prismakeskuksen käytävällä lauantaina 19.11. klo 10-14. Avoin tempaus kaikille ryhmille. Joulukampanjan juhlaviikon myynti.

Markettimyynti Prismakeskuksen käytävällä lauantaina 26.11. klo 10-14. Avoin tempaus kaikille ryhmille.

Myyntikiintiötuotteet (12) tulee palauttaa viimeistään 21.11. mennessä, mikäli todetaan, että tätä määrää ei saada myytyä. Tällöin nämä tuotteet saadaan vielä viimeiseen markettimyyntiin ja “hävikkiä” ei synny niin paljon.

Myydyt kalenterit ja kortit tulee tilittää ehdottomasti 5.12. mennessä. Tilitys tapahtuu ensisijaisesti lippukunnan tilille: Forssan Tornitulet ja Tornihaukat ry, FI29 4327 2020 0714 56. Viestiin joulukampanja myyjän nimi. Perustellusta syystä rahat voi tilittää myös käteisellä. Jos tilityksen kanssa on vaikeuksia, kysy asiasta Siiriltä. Huomioi kuitenkin tilityksen ehdoton takaraja 5.12. Myymättömät tuotteet tuodaan kololle Siirille 5.12. mennessä. Tämän jälkeen palautustuotteita ei oteta vastaan ja myyjät lunastavat tuotteet omiin nimiinsä.

Ryhmänjohtajat ilmoittelevat mahdollisista ryhmäkohtaisista myyntitempauksista.

Joulunodotusterveisin,
Joulukampanjapäällikkö
Siiri Varpenius, 040 8424166
siiri.varpenius@partio.fi