Lippukunnan infokirje 3/24 | partioparaati ja aikuisten retkipäivä

Partioparaati 5.5.

Hämeen partiopiirin paraatipäivä järjestetään Tampereella 5.5. Paraatipäivään sisältyy ohimarssin lisäksi yhteinen paraatijuhla Keskustorilla, sekä hurvittelua Särkänniemessä jopa 3000 muun partiolaisen kanssa.

Paraatipäivään voi osallistua koko perheen kanssa! Marssiosuudelle järjestäydytään ainoastaan jäsenten kanssa, mutta paraatijuhlaa Keskustorille ja marssia katujen varsille ovat tervetulleita seuraamaan kaikki. Myös Särkänniemi on avoinna normaalisti.

Jäsenet ja huoltajat voivat tilata edullisia Särkänniemi-rannekkeita partion kautta ennakkoon seuraavien hintojen mukaisesti:

  • Särkänniemi-ranneke paraatipäiväksi, 29 €
    (Ranneke voimassa vain 5.5. Sisältää laitteet pituusrajojen puitteissa sekä Näsinneulan, Akvaarion ja Planetaarion)
  • Pääsylippu huvipuistoalueelle, 9 €
    (Voimassa vain 5.5., sis. pääsyn huvipuiston alueelle)
  • Särkänniemi-ranneke, voimassa yhden päivän ajan kesäkaudella 2024, 37 € (norm. 51€)
    (Ranneke, jonka voi käyttää vapaavalintaisena päivänä Särkänniemen aukioloaikojen mukaisesti. Sisältää laitteet pituusrajojen puitteissa sekä Näsinneulan, Akvaarion, Koiramäen ja Planetaarion)

Särkänniemirannekkeet, sekä ruokailut ja ostokset Särkänniemessä ovat omakustanteisia.

Lippukunta järjestää bussikuljetuksen Forssa-Tampere-Forssa. Kuljetus on ilmainen kaikille lippukunnan jäsenille. Vanhemmat ja muut ”ei-partiolaiset” (sisarukset ym.) maksavat kuljetuksesta 5€/hlö.

Tampereelle voi vaihtoehtoisesti saapua myös omalla kyydillä. Myöskään Särkänniemeen ei ole pakko jäädä, mutta huomioittehan, että paluukuljetus Forssaan järjestetään vasta Särkänniemen sulkeuduttua klo 18 jälkeen.

Toivomme, että mahdollisimman moni osallistuisi paraatijuhlaan ja ohimarssille, onhan paraatipäivä koko kevään mahtavin kokemus!

Ilmoittautuminen paraatipäivään ja ranneketilaukset Kuksan kautta osoitteessa: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=69448.

Viimeinen ilmoittautumispäivä ja rannekkeiden tilauspäivä on 19.4.!

Aikuisten retkipäivä 11.5.

Lauantaina 11.5. lippukunta järjestää avoimen aikuisten retkipäivän lähialueen maastoissa.

Retkipäivä alkaa klo 11 ja päättyy klo 17 mennessä. Retkelle ovat tervetulleita kaikki retkeilystä kiinnostuneet aikuiset ja samoajaikäiset partiolaiset!

Retkelle osallistuaksesi sinun ei tarvitse olla partiossa, eikä sinun tarvitse osata retkitaitoja. Osallistujilta ei vaadita kalliita retkeilyvälineitä, vaan hyvällä ulkoiluvaatetuksella ja mukavilla kengillä, sekä ruokailuvälineillä ja juomapullolla selviät retkipäivästä loistavasti.

Retkellä kuljemme maastossa, teemme ruokaa retkeilytyyliin, tutustumme erilaisiin retkeilytapoihin ja pidämme hauskaa ihan vain aikuisten kesken. Retkipäivä on oiva tilaisuus tutustua retkeilyn saloihin turvallisen ja osaavan ryhmän johdolla.

Ilmoita tulostasi WhatsAppissa tai tekstiviestillä Samille, p. 040 179 3699 viimeistään 7.5.!

Retken aloituspaikka paljastetaan ilmoittautuneille ilmoittautumisajan päätyttyä.

Partioviikkoa vietetään viikolla 17

Partioviikkoa vietetään 22.-28.4. Partioviikko sijoittuu vuosittain sille viikolle, jolle Yrjön nimipäivä osuu, sillä Yrjönpäivä on partiolaisten tärkein juhlapäivä. Silloin muistetaan suojeluspyhimystämme, Pyhää Yrjöä. Partioliikkeen perustaja, Robert Baden-Powell valitsi Pyhän Yrjön eli Pyhän Yrjänän partiolaisten esikuvaksi, sillä tämä oli rohkea ja uskollinen ritari, joka taisteli lohikäärmettä vastaan. Kertomus Pyhän Yrjön vaiheista on partiotarinoista se tunneituin.

Partioviikolla kannustamme kaikkia jäseniämme pukeutumaan partioasuun myös arkena. Partioasun voi pukea päälle esimerkiksi kouluun tai töihin. Lisäksi kannustamme kaikkia kertomaan partiosta eteenpäin ja toivottamaan kaveritkin tervetulleeksi partioon!

Lippukunta osallistuu partioviikolla kirkon yhteisvastuukeräykseen järjestämällä yhdessä Forssan ev. lut. seurakunnan kanssa lettukahvilan Forssan torilla lauantaina 27.4. klo 9-13. Lettukahvilan tuotto käytetään lyhentämättömänä yhteisvastuukeräykseen.