Ohjeita partiosyksyyn

Suomen partiolaisten linjauksen mukaan partiotoimintaa voidaan elokuun alusta lähtien toistaiseksi järjestää normaaliin tapaan, kunhan hygienia- ja turvallisuusohjeet huomioidaan erityisen tarkasti.

Tässä ohjeita turvalliseen toimintaan syksyllä 2020:

  • Partioon saa osallistua VAIN täysin terveenä. Tarvittaessa johtaja voi käännyttää oirehtivan partiolaisen takaisin kotiin oltuaan ensin yhteydessä tämän huoltajaan.
  • Pyrimme välttämään ylimääräisiä kontakteja koloiltojen aikana. Mikäli mahdollista, vanhemmat voivat jättää lapsen suoraan autosta kololle, mikäli johtaja on jo saapunut paikalle.
  • Syksyllä partio-ohjelmaa pyritään järjestämään mahdollisimman paljon ulkona, jotta kolon sisätiloissa ei oltaisi liian ahtaasti.
  • Sekä lapset että aikuiset pesevät kätensä aina tullessaan partioon sekä ennen kotiinlähtöä. Vaikka ryhmä olisikin vain ulkona, käsihygienia on tärkeää.
  • Tämän lisäksi kädet tulee pestä, kuten normaalistikin, ennen ruokailua, wc-käynnin jälkeen sekä ulkoa sisälle tullessa. Kololla kädet kuivataan kertakäyttöisiin käsipapereihin.
  • Käsien pesun lisäksi tarjolla on myös käsidesiä, jota käytetään myös retkillä ja muissa tapahtumissa.
  • Aivastamisen ja yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttöinen nenäliina, joka tulee heittää heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, tulee suu suojata kyynärtaipeella.
  • Mikäli lapsella tai lapsen välittömässä lähipiirissä todetaan koronavirus, tulee tästä ilmoittaa välittömästi omalle ryhmänjohtajalle. Ryhmänjohtaja puolestaan on velvollinen ilmoittamaan muiden ryhmäläisten huoltajille tilanteesta, jossa ryhmässä jollain on todettu tartunta.

Epidemiatilanne voi muuttua äkillisesti. Seuraamme tarkasti tilanteen kehittymistä ja mahdollisen toisen aallon syntymistä. Suomen partiolaisten ohjeiden lisäksi seuraamme myös THL:n ja valtioneuvoston virallisia ohjeistuksia epidemiatilanteessa. Reagoimme tilanteeseen matalalla kynnyksellä.

Pyrimme yhdessä takaamaan turvallisen harrastustoiminnan jatkumisen.