Partiotoiminta keskeytetään toistaiseksi

Kuten jo tiedättekin, koronavirus peruu tapahtumia ympäri Suomea ja nyt partiolaisten kattojärjestö on antanut seuraavan tiedotteen:
Korona-virus leviää ympäri maailmaa ja WHO on julistanut koronaviruksen pandemiaksi. Myös Suomessa viranomaiset suosittelevat nyt välttämään kokoontumisia ja harrastustoimintaa viruksen leviämisen ehkäisemiksi. Lisäksi partion maailmanjärjestö World Organization of the Scout Movement – WOSM on antanut vahvan suosituksen asettaa terveys ja turvallisuus etusijalle kaikessa partiotoiminnassa.

Suomen Partiolaiset suosittelee vahvasti:

  • Partion viikoittaiset tapaamiset perutaan sekä retket siirretään tai perutaan ainakin 15.4. asti.
  • Myös kaikki partiopiirien ja keskusjärjestön tapahtumat ja koulutukset siirretään tai perutaan tai järjestetään mahdollisuuksien mukaan virtuaalisesti.
  • Vapaaehtoisten kokoukset järjestetään ensisijassa virtuaalisesti.
  • Isot yli 500 hengen tapahtumat perutaan toukokuun loppuun saakka valtioneuvoston määräyksen mukaisesti.
  • Kannustamme keksimään luovia tapoja jatkaa partiotoimintaa tauon aikana virtuaalisesti.
  • Tilanteen kehittymistä seurataan aktiivisesti ja tiedotamme jatkosta sen perusteella.
  • Partiotoimistojen fyysinen asiakaspalvelu on kiinni ainakin maaliskuun ajan. Muuten asiakaspalvelu jatkuu normaalisti puhelimitse ja sähköpostilla.

Partion arvojen keskiössä on jäsenten turvallisuudesta huolehtiminen sekä aktiivinen rooli yhteiskunnassa. Myös partion maailmanjärjestö WOSM on ottanut vahvasti kantaa tämän puolesta. ”Jos suinkin mahdollista, suosittelemme vahvasti partiokokousten siirtämistä virtuaalisiksi tai perumista ryhmätapaamisten ja matkustamisen välttämiseksi. Partiossa priorisoimme aina jäsenten terveyden, turvallisuuden sekä hyvinvoinnin. Ymmärrämme, että partiotapahtumien ja tapaamisten peruminen aiheuttaa pettymyksiä, mutta elämme hyvin poikkeuksellisia aikoja. Meille partiossa ensisijaisen tärkeää on huolehtia lasten ja nuorten, vapaaehtoistemme sekä työntekijöidemme terveydestä”, WOSM kirjoittaa tiedotteessaan.

WOSM

Lippukuntamme alkaa noudattaa suosituksia välittömästi. Viikkotoiminta ja muut tapahtumat ovat nyt katkolla toistaiseksi. Ilmoitamme sähköpostitse, kun toimintaa päätetään jatkaa. Kevään tapahtumista ilmoitetaan tapauskohtaisesti, esimerkiksi partioviikon tilaisuudet sekä sudenpentukisat ovat vielä kysymysmerkillä.