Mitä partio on?

Partion paikallisyhdistys on lippukunta, joka usein on rekisteröitynyt yhdistys. Lippukunnan sisällä partiolaiset toimivat pienemmissä ryhmissä. Ryhmää johtaa ryhmäjohtaja.

Koloiltoja

Partiotoiminnan rungon muodostavat yleensä kerran viikossa tai kahdessa järjestettävät koloillat. Partiolaiset kokoontuvat ryhmissänsä pappilan vieressä sijaitsevalla kololla. Kokoontumisajat ovat ryhmäkohtaisia ja ryhmänjohtajat päättävät sekä ilmoittavat ryhmien kokoontumisajoista.

Koloiltoina voidaan leikkiä, pelata ja suorittaa merkkejä tekemällä erilaisia harjoituksia ikäkauden ohjelman mukaan. Lisäksi ryhmä voi tehdä vierailuja lähialueelle tai kokoontua jossain muussa ennalta sovitussa paikassa. Koloiltoja järjestetään pääasiassa syksystä kevääseen, koulujen loma-ajat huomioiden.

Lähes poikkeuksetta koloiltoihin kuuluu myös ulkoilua, joten säänmukainen vaatetus on ehdoton!

Leirejä ja retkiä

Lippukunta järjestää vuoden aikana erilaisia retkiä ja leirejä, joista informoidaan aina erikseen. Pääsääntöisesti retkiä pyritään järjestämään syksyllä ja keväällä sekä leirejä talvella ja kesällä. Yleensä retket ja leirit ovat koko lippukunnan yhteisiä, mutta niitä voidaan myös kohdentaa vain tietylle ikäkaudelle, kuten sudenpennuille tai seikkailijoille. Lisäksi teemme paljon yhteistyötä mm. Koijärven, Jokioisten, Humppilan ja Tammelan lippukuntien kanssa.

Joka toinen vuosi järjestetään ystävyyskaupunkileirejä ympäri pohjoismaita Forssan ystävyyskaupungeissa ja joka kuudes vuosi järjestetään tuhansia partiolaisia ympäri suomen yhteen keräävä Finnjamboree, joista viimeisin oli Roihu vuonna 2016.

Leirien hintapolitiikka riippuu leirin kestosta, ohjelmasta ja sijainnista. Lippukunnan omat retket ovat yleensä n. 5 – 30 euron hintaluokkaa, kun taas isoimmilla leireillä hinta saattaa kohota yli 200 euroon. Lippukunta voi halutessaan tukea leirille lähteviä partiolaisia rahallisin avustuksin.

Tapahtumia

Lippukunta järjestää aktiivisesti erilaisia tapahtumia, kuten jokavuotisen itsenäisyyspäivän lupauksenantotilaisuuden kirkossa, yhteisvastuun lettukahvilan torilla huhtikuussa, osallistuu kevään paraatiin, vastuutehtäviin kirkossa, sekä näkyy (ja kuuluu) monissa muissa yleisötilaisuuksissa ympäri vuoden.