Varainkeruu | Kajo2022

Tässä on infoillassa käytyjen keskustelujen pohjalta luotu tiivistelmä varainkeruusta suurleiri Kajolle.

Yleistä leiristä

Suurleiri Finnjamboree Kajo järjestetään 15.7-23.7.2022 Evolla Hämeenlinnassa. Leiri järjestetään kuuden vuoden välein.

Leiri on suunnattu 12-vuotiaista tarpojista ylöspäin, mutta nuoremmilla on mahdollisuus osallistua leirille vanhempien seurassa. Vaikka leiri on iso, leirillä majoitutaan teltoissa omassa leirilippukunnassa. Omassa leirilippukunnassa ovat myös omat tutut johtajat mukana, ja ohjelmiin osallistutaan omissa ryhmissä. Leiristä löytyy tietoa https://kajo2022.fi/ ja kysykää rohkeasti lippukunnan Kajo-yhteyshenkilöltä (tiedot alla).

Ilmoittautuminen alkaa 1.12.2021 ja päättyy 2.2.2022. Leirin hinta on 250 euroa ja se tulee maksuun heti ilmoittautumisen yhteydessä. Lisäksi lippukunta laskuttaa leirikuljetuksesta toteutuneen kustannuksen mukaan.

Leiristä on tarkoitus tehdä kaikille mahdollinen, perheen taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Tästä syystä leirille on mahdollista hakea stipendiä ilmoittautumisen yhteydessä. Stipendisummia on erisuuruisia, ja enimmillään ne voivat kattaa koko leirimaksun. Jos hakee stipendiä, ei tarvitse maksaa leirimaksua heti, vaan vasta kun stipendipäätös tulee.

Leirikuljetus on mahdollista maksaa kerätyillä talkoopisteillä. Oman pistetilanteen voi varmistaa vaikkapa Kajo-yhteyshenkilöltä. Tällä kerralla talkoopisteillä ei kuitenkaan voida maksaa leirimaksua.

Lisäksi lippukunta tukee leirille lähtijöitä kaikkia samansuuruisella summalla. Tavoitteeksi otettiin 100 €/leiriläinen. Koska arvioitu leiriläisten määrä on noin 20, pyritään yhteisellä varainkeruulla hankkimaan tarvittavat 2000 €.

Kyseessä on tasasumma jokaiselle, joten todella toivomme, että jokainen perhe, josta leiriläisiä osallistuu, tulee mukaan varainkeruuseen sillä tavoin kuin pystyy!

Kyseessä on tavoite. Jos varainkeruu onnistuu yli odotusten, tukisumma nousee, tai vastaavasti, jos emme saa kokoon riittävästi rahaa, joudutaan tukisummaa laskemaan. Pyritään ilmoittamaan tukisumma ennen ilmoittautumisajan päättymistä.

Varainkeruun keinot (tähän mennessä sovittu):

 • Partiokerho viikolla 42: neljä aktiivista samoajaa Saunapalvit- ryhmästä järjestää aikuisten tuella partiokerhon– loistavaa aktiivisuutta!!
 • Raha-anomus Lions Club Jokivarsi ja Forssa ym. Lions Clubeja noin 5 tällä alueella. Timo N lupasi avustaa yhteystietojen etsimisessä.
 • Käsitöiden ja askartelun myynti Vorssan Likassa: voimme myydä kirppiksen uudella puolella itse tehtyjä tuotteita provisioperiaatteella.
 • Maksullinen Retkeilytapahtuma (vrt Partiokerho), järjestäjinä samoajaryhmä TuplaÄssät (tapahtuma on suunnitelmissa)
 • Leivonnaisten myynti Vorssan Likassa: voimme viedä provisiopalkkiolla myytäväksi leivonnaisia kirpputorille esim. kuivakakkuja, pipareita jne. Kylmävitriini löytyy.
 • Makkara/lettukahvila lauantaina torilla, myyntiin ehdotettiin myös nokipannukahvia ja leivonnaisia.

Lisäksi keskusteltua / ehdotettua:

 • Kouluilla on mahdollisuus järjestää partiokerhoa (liittyy Harrastamisen Suomen malli -ohjelmaan). Tämä vaatii pitkää sitoutumista: kerhoja pitäisi olla viikoittain ja mielellään esim. koko kevätlukukauden ajan. Kerhot pidetään alkuiltapäivästä koululla/välittömässä läheisyydessä.
 • Lumityöapu
 • Lippukunnan suurin vuosittainen varainkeruu on adventtikalenteri- ja korttimyynti, joilla pystytään takaamaan lapsille edullista harrastustoimintaa koko vuodeksi. Kalenterimyynnin tulojen siitä osasta, jonka tarpoja- ja samoajaikäiset hankkivat, voidaan osoittaa jokin summa myös Kajon leirimaksutukeen. Toivomme, että lapset osallistuvat tänäkin vuonna kalenteri- ja korttimyyntiin aktiivisesti! Niiden myynnistä hyötyvät kaikki koko vuoden alhaisempina kuluina.

Miten toimitaan?

Mitä teidän perhe voisi tehdä:

 • Käsityöt/askartelut: Tähdätään joulumarkkinoille eli tehdään myyntiin pukinkonttiin/pikkujoululahjoiksi tai -tuliaisiksi sopivia tuotteita. Sammakot tekevät tuotteita omassa kokouksessaan. Lisäksi kaikki voivat tehdä itse jotakin – vain mielikuvitus on rajana! Tekemänsä tuotteet vastaanottaa ja hoitaa eteenpäin Askarteluvastaava Sonia Fomin Sammakoiden kokouksessa ke 27.10. sekä ke 10.11. klo 17-18.30.
 • Torimyynti: Kokeillaan torimyyntiä toripäivinä la 20.11. ja la 11.12. Forssan Torilla. Tarvitaan innokkaita myyjiä sekä lisäksi leivonnaisia myyntiin. Ilmoittaudu mukaan!
 • Leivonnaiset kirppikselle omaan tahtiin. Haluaisitko ehkä mieluiten leipoa kirppiksellä myytäviä leivonnaisia silloin kun sinulle parhaiten sopii?

Ilmoittaudu mukaan

Rastita listalle, mitä haluaisit tehdä:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1jgcf7RuQcFgtCf6oHRsAyoCzzCUgdlHgKQO5Q1v SCb4/edit?usp=sharing

Mitäs muuta voitaisiin tehdä?

Kaiken ei tarvitse tapahtua tänä syksynä. Järjestettävät tapahtumat tarvitsevat myös vastuuhenkilöitä. Haluaisitko vaikka sinä tempaista partiolaisten kanssa lumityötempauksen taikka jotakin muuta? Ilmoita rohkeasti halukkuudesta pestijohtajalle Sami Norrille (sami.norr@gmail.com, p. 040 179 3699)

Kajon yhteyshenkilönä toimii Kirsi Usva, joka vastaa mielellään leiriin liittyviin kysymyksiin (kirsi.usva@gmail.com, p. 040 537 3612)

Kaikista tärkein asia:
Tervetuloa Kajolle!