Klemelän yövartioinnit kesällä 2022

Partiolaiset ovat jo vuosia turvanneet kesän rippikoulujen yörauhaa Klemelän leirikeskuksen pihamaalla ja tämä perinne jatkuu myös tänä vuonna.

Jaossa on useita vuoroja kesäkuun neljälle rippileirille. Vahtivuoro on klo 22.30 – 00.30. Vahtina olevat (tai vahtien lapset) voivat tienata yhdestä vahtivuorosta 4 talkoopistettä (arvo 5€/piste). Vaihtoehtoisesti lippukunta voi kiittää tehdystä talkootyöstä 20€/10€ lahjakortilla retkivälineiden hankkimiseen.

Varaa vahtivuorosi täältä: https://doodle.com/meeting/participate/id/dG6JNQKb

Apua saat kysymällä Samilta, p.0401793699 / sami.norr(at)gmail.com.

Lisäohjeita talkoolaiselle

– Vahdin ensisijainen tehtävä on pitää ulkopuoliset ”vierailijat” (esim. mopoilijat) pois leirikeskuksen alueelta. Koska leirikeskus sijaitsee aivan asutuksen tuntumassa, saattaa ylimääräistä liikennettä esiintyä. Leirialue on kuitenkin vain leiriläisten käytössä rippikoulujen ajan. Yleensä pelkällä läsnäolollaan vahti viestii mahdollisille ”vierailijolle”, että leirialueelle on pääsy kielletty.
– Vahdin tulee olla vähintään 16 vuotta täyttänyt.  
– Leirikeskuksella tulee olla hyvissä ajoin, jo klo 22.15, jotta pääsee sisään isosten ja työntekijöiden vielä valvoessa. Vuoro alkaa 22.30. 
– Klemelään saavuttaessa ei käännytä ensimmäisestä risteyksestä, jossa portin pitäisi olla kiinni. Mikäli portti on auki, tulee se sulkea. Auton voi jättää parkkiin leirikeskuksen taakse, jonne käännytään heti seuraavasta risteyksestä vasemmalle.
– Leirin työntekijä kertoo ohjeet mm. oven sulkemiseen / mahdollisen avaimen käyttämiseen.
– Leirikeskukselta löydät keltaisen liivin ja taskulampun.
– Vuoro vietetään ulkona.
– Kun vuoro päättyy klo 00.30, palauta liivi ja lamppu sisälle ja lukitse ovi perässäsi. Jätä tarvittaessa viestiä leirin henkilökunnalle yön tapahtumista.