Joulukampanjaohje 2023

Joulukampanja 2023 / Forssan Tornitulet ja Tornihaukat 

MISTÄ ON KYSE?

Lippukuntamme hankkii varoja myymällä partiolaisten adventtikalentereita ja joulukortteja. Tavoitteenamme on hankkia varoja, joiden turvin voimme mm. pitää leirien ja retkien hinnan kohtuullisena kaikille myös ensi vuonna. 

Partiolainen on adventtikalenterin paras myyjä. Toivomme vanhempia osallistumaan varainhankintaan yhteisen hyvän vuoksi. Tuotteita voi myydä ystäville, tutuille, sukulaisille ja vaikkapa ovelta ovelle. Myös vanhemmat voivat myydä tuotteita esim. työpaikoilla.  

Vaikka adventtikalenterien myynti yhteisen hyvän eteen opettaa partiolaisille tärkeitä taitoja, voi itse myyntitilanne olla jännittävä varsinkin ensimmäisillä kerroilla. Olisikin hienoa, jos löytäisitte aikaa pieneen myyntiharjoitteluun partiolaisenne kanssa ennen varsinaista koitosta. Voisiko partiolaisenne tulla harjoittelemaan kalenterien myyntiä esimerkiksi vanhemman työpaikalle tai tuoda sinne adventtikalenterin mainosjulisteen? 

Partiolaisten adventtikalenteri myynnillä on pitkät ja ansiokkaat perinteet: adventtikalentereita on myyty vuodesta 1947 lähtien. Kalenterin tuotto tulee kokonaisuudessaan partiotoiminnan tukemiseen. Kalenterin myyntihinta on 10 €, josta lippukuntamme saa 4,50 €. Tänä vuonna kalenterin on kuvittanut Ninka Reittu.

MITEN MYYJÄ HYÖTYY KAMPANJASTA?

Kahdentoista kalenterin myynnistä saa palkkioksi tonttumerkin, yli 50 kalenterista hopeisen tonttumerkin ja yli 100 kalenterista kultaisen tonttumerkin. Nämä merkit voi ommella suoritusmerkkien sekaan partiopaidan hihaan. Lisäksi 20 kalenteria myyneet saavat Suomen partiolaisten logolla varustetut heijastinvaljaat. Vielä näidenkin lisäksi lippukunta haluaa kannustaa jäseniään tarjoamalla 10€:n arvoisen lahjakortin Vesihelmeen jokaisesta myydystä 25 tuotteesta.

MYYTÄVÄ TUOTE

Adventtikalenteri on hinnaltaan 10€. Lippukunnan osuus myydystä kalenterista on 4,5€, piirille menee 2,85€ ja keskusjärjestölle 2,65€. Kalenterin mukana tulee joulupakettitarroja. Kalenterin on kuvittanut Ninka Reittu. Suomalainen avainlipputuote.

VUODEN 2023 MYYNTISTRATEGIA

Tänä vuonna panostamme markettimyynteihin, joita on jaettu jokaiselle ryhmälle. Markettimyynnin aikana myydyt kalenterit “jyvitetään” osallistujien henkilökohtaisille myyntitileille. (Esimerkiksi, jos marketissa on myyty 50 kalenteria viiden paikalla olleen myyjän kesken, jokainen myyjä saa henkilökohtaiselle myyntitililleen 10 myytyä kalenteria).

Kalentereita toivotaan otettavan myös kotiin myytäväksi. Kalentereita voi ottaa myytäväksi sen verran kun haluaa. Aluksi niitä voi ottaa vähemmän ja hakea lisää sitten, kun ensimmäiset on myyty. Näin kalentereita riittää kaikille halukkaille myyjille. 

Kalentereita ei makseta lunastuksen yhteydessä, vaan rahat kaikista myydyistä kalentereista tilitetään kampanjan lopuksi lippukunnan tilille. Myymättä jääneet palautetaan hyvissä ajoin takaisin partiokololle. 

Myyntipuheessa myymme mahdollisuutta partiotoiminnan tukemiseen 10 eurolla, emme 10€:n arvoista “pahvikorttia”. Tällöin asiakas todennäköisimmin tukee yhteiskunnallisesti merkittävää toimintaa kalenterin avulla, ei niinkään siitä saatavan aineellisen hyödyn vuoksi. Kyse on siis mielikuvamyynnistä, joka opetetaan myyjille oman ikätason ja ymmärryksen mukaan. Paras myyntipuhe onkin kysymys: “haluaisitko tukea partiotoimintaa?” 

Adventtikalentereiden myynti on vapaaehtoista, mutta kannustamme kaikkia kokeilemaan rohkeasti omia myyntitaitojaan!

MISTÄ/MITEN KALENTEREITA SAA MYYNTIIN?

Adventtikalentereita saa noutaa partiokololta 23.10. alkaen ryhmien koloiltojen päätteeksi ryhmänjohtajalta, sekä muina aikoina sovittaessa. Muina aikoina tapahtuva nouto tulee sopia aina Siirin kanssa. Tuotteita saa ottaa myyntiin vain huoltajien kanssa tai huoltajan allekirjoittamalla lupalapulla, jolloin vastuu myyntiin otetuista tuotteista ja niiden tilittämisestä siirtyy lapsen huoltajille.

TÄRKEÄT PÄIVÄMÄÄRÄT

Markettimyynti Prisman käytävällä lauantaina 21.10. klo 10-14. / Ketut 

Markettimyynti Prisman käytävällä lauantaina 28.10. klo 10-14. / Ketut

Markettimyynti Prisman käytävällä lauantaina 4.11. klo 10-14. / Nöpönenät

Markettimyynti Prisman käytävällä lauantaina 11.11. klo 10-14. / Metsämintut ja Älämölöt

Markettimyynti Prisman käytävällä lauantaina 18.11. klo 10-14. / Puput

Markettimyynti Prisman käytävällä lauantaina 25.11. klo 10-14. / kaikille avoin tempaus

Omat ryhmänjohtajat kertovat tarkemmin myyntipäivien kulusta lähempänä ajankohtaa.

Myydyt kalenterit ja kortit tulee tilittää ehdottomasti 3.12. mennessä. Tilitys tapahtuu lippukunnan tilille: Forssan Tornitulet ja Tornihaukat ry, FI29 4327 2020 0714 56. Viestiin tilitettävien kalenterien määrä ja myyjän nimi. Myymättömät tuotteet tuodaan kololle Siirille 3.12. mennessä. Tämän jälkeen palautustuotteita ei oteta vastaan ja myyjät lunastavat tuotteet omiin nimiinsä.

Joulunodotusterveisin,

Joulukampanjapäällikkö

Siiri Varpenius, 040 8424166

siiri.varpenius@partio.fi