Lippukunnan infokirje 5/23 | Kutsu vanhempainiltaan

Hyvää alkanutta syyskautta!

Partiotoiminta on jälleen alkanut kaikkien ryhmien osalta. Nyt syksyllä meidän kololla on paljon vipinää, sillä siellä kokoontuu viikolla kaksi sudenpentulaumaa, kolme seikkailijajoukkuetta, kaksi tarpojavartiota ja yksi samoajavartio. Kaikkinensa lippukunnan toiminnassa on aktiivisesti mukana 62 lasta ja n. 15 aikuista.

Jäsenlaskutus

Suomen partiolaisten jäsenlaskutus vuodelle 2024 alkaa lähiaikoina. Lasku saapuu sinulle valitsemallasi tavalla; joko paperisena tai sähköpostilaskuna. Jäsenmaksun maksaminen on tärkeää, sillä esimerkiksi piirin partiokilpailuihin osallistumisen ehtona on maksettu jäsenmaksu. Laskutustavan ja kaikkia muita tietojasi pääset muuttamaan asiointipalvelussa, osoitteessa asiointi.partio.fi. Erityisen tärkeää on pitää puhelinnumero ja sähköpostiosoite ajantasalla.

Vanhempainilta

Järjestämme lippukunnan jäsenten huoltajille vanhempainillan keskiviikkona 11.10. klo 18-20 välisenä aikana. Vanhempanillan ideana on tarjota jokaiselle huoltajalle jotakin; emme istu kahta tuntia sisällä luennolla, vaan ilta järjestetään rastiradan muodossa kololla ja kolon pihalla. Jokaisella rastipisteellä on lippukunnan johtajia kertomassa erilaisista aiheista. Iltaan voi saapua oman aikataulun mukaisesti 18-20 välillä, mutta iltaan kannattaa silti varata riittävästi aikaa.

Illassa esillä (ainakin alla olevat) aiheet:

  • Ystävyyskaupunkileri (kesällä 2024, lisää www.nordicfriendscouts.com)
  • Teatterin narikat (helppoa varainkeruuta ja ilmainen sisäänpääsy Forssan teatteriin, Peppi Pitkätossu keväällä 2024)
  • Joulukampanja (mikä on kampanjan tavoite ja millä tavoin voit osallistua)
  • Varusteinfo (mitä pakata mukaan retkille ja leireille, vinkkejä, apua, neuvoja)
  • Kuksa ja asiointipalvelu (tarjolla teknistä tukea partion sähköisiin palveluihin)

Vanhempainiltaan osallistuminen on suotavaa. Tarjolla nokipannukahvia ja nuotiolettuja itse paistaen, sekä mukavaa jutustelua lippukunnan aikuisten kanssa.

Lippukunnan syysretki

Lippukunnan syysretki järjestetään tänä vuonna koko lippukunnan päiväretkenä. Päiväretken ajankohta on joko 19.11. tai 26.11. Päivän valintaan vaikuttaa vielä muutama avoinna oleva seikka, mutta lyömme päivän lukkoon lähiaikoina!

Psst! Lippukunnan talviretki järjestetään 16.-18.2. Laita tämäkin jo kalenteriin!

Joulukampanja

Vuosittainen partiolaisten adventtikalenterin myyntitempaus alkaa jälleen viikolla 42. Adventtikalenterin myyminen on lippukunnan tärkein varainkeruumuoto. Kalentereita voi ottaa myyntiin sopivaksi katsomansa määrän. Ovelta-ovelle myynnin lisäksi jokaisella ryhmällä on oma myyntivuoro Prisman käytävällä.

Tämän viestin liitteenä on joulukampanjaohje tälle vuodelle. Löydät ohjeen myös osoitteesta https://forssanpartiolaiset.fi/joulukampanjaohje-2023/

ps. yksi myyjä lippukunnastamme myi viime vuonna huimat 101 kalenteria!

Syyskokous

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous järjestetään 1.11. klo 18.00 alkaen Tornikamarilla, pappilassa. Syyskokoukseen ovat tervetulleita kaikki lippukunnan jäsenet. Käsittelyssä sääntömääräiset asiat ja hallituksen ehdotus lippukunnan sääntömuutoksen tekemiseksi.

Paita- ja huiviasiaa

Partiolaisten asuun kuuluu partiopaita ja partiohuivi. Partiopaidan voi ostaa Scandinavian Outdoorista kuka tahansa. Lippukunta järjestää kimppatilauksen partiopaidoista marraskuun ensimmäinen päivä. Partiopaitojen sovituskappaleita löytyy kololta ja niitä voi sovittaa koloiltojen yhteydessä lokakuun loppuun saakka.

Partiohuivi on paitaakin tärkeämpi varuste, joten sitä tulee pitää asiallisesti ja huoltaa tarpeen mukaan. Partiohuivia pidetään aina partiossa, niin koloilloissa, retkillä kuin tapahtumissakin. Nyt olisi hyvä hetki tarkistaa, onko partiohuivi tallessa. Mikäli huivi on hukkunut, uuden partiohuivin hinta on 20€.

Uudet jäsenet vannovat partiolupauksen perinteisesti Forssan kirkossa itsenäisyyspäivän partiojumalanpalveluksen yhteydessä. Vannottua partiolupausta vastaan partiolainen saa partiohuivin.